måndag 9 mars 2009

Gyllene nötmakroner



Det här behövs till ca 25 stycken:

Kakor:
125 g hasselnötter, rostade och skalade, ICA
4 dl florsocker
4 äggvitor
1/2 dl strösocker
Fyllning:
ca 1 1/2 dl nötkräm, Nutella
1 tsk kakao
Kristyr:
2 dl florsocker
1/2 äggvita
1 krm ättiksprit
Garnering:
Golden suger perlini, Dr Oetker
Ugn: 150°

Gör så här:
1. Kakor: Mal hasselnötterna med mandelkvarn och blanda dem med florsocker i en bunke.
2. Vispa äggvitorna med elvisp, öka successivt hastigheten. Tillsätt sockret och vispa till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner nöt- och florsockerblandningen.
3. Spritsa ut 50 stycken klickar, stora som 5-kronor, på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt plåtarna stå i minst 30 minuter innan kakorna gräddas – då spricker inte kakorna. Grädda i nedre delen av ugnen, i ca 12 minuter. Dra bakplåtpapperet från plåten till köksbänken, där kakorna får kallna.
4. Fyllning: Blanda nutella och kakao och bred en klick på botten på hälften av kakorna. Lägg samman dem två och två, med den återstående delen av kakorna. Ställ dem upp.
5. Kristyr: Blanda florsocker, äggvita och ättiksprit till en slät kristyr. Spritsa på toppen av makronerna och strö över de guldfärgade sockerpärlorna. Låt kristyren stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar